homebrakmuskaraczenedecaduh i telo
Udruženje za očuvanje i razvoj porodice “Brak i porodica” je domaća nevladina organizacija osnovana 2006. godine čiji je cilj da pomogne u negovanju zdravog braka i dobrih porodičnih odnosa na temeljima hrišćanskog nasleđa.
Glavne teme seminara i savetovanja koje
Udruženje pruža su
produbljivanje
bračnog odnosa,
poboljšanje komunikacije, rešavanje konflikta,
pomoć u vaspitanju dece i sl.
   
vikend za secanje
kamp ocevi i sinovi
upomoc ja se zenim
bracno savetovanje
Kamp očevi i sinovi
 
Biti dobar otac veoma je važna stvar. Mnogi očevi tokom godine provode većinu vremena na poslu i nedovoljno vremena posvećuju svojim sinovima. Očevi imaju veliki uticaj i spečifičnu ulogu u odrastanju sinova. Ličnim primerom i zdravim usmerenjem pomažu im da postanu zreli i odgovorni ljudi, osobe sa integritetom, uče ih da donose ispravne odluke, formiraju zdrave životne stavove i pripremaju ih da pobede sva iskušenja koja život donosi.
Već devet godina unazad, svake poslednje nedelje u junu, u Vrdniku, na obroncima Fruške Gore, održava se jedinstven kamp u našoj zemlji, kamp “Očevi i sinovi”. Ovaj kamp je odlična prilika za dobar i uzbudljiv provod i izgradnju važne osovine u porodici – odnosa između oca i sina. Boravak u prirodi daleko od gradske buke i zagađenog vazduha zaista je nezaboravno iskustvo. Na ovaj način, kroz sport i kvalitetno provedeno vreme, očevima pomažemo da ispune svoj najvažniji zadatak.
Program na kampu je izuzetno dobro organizovan, uz mnogo dobre zabave, zanimljivih i smešnih aktivnosti ali i dosta slobodnog vremena.
Smeštaj na kampu je u šatorima. Svaki otac je sam u šatoru sa svojim sinom, a moguć je i smeštaj u malim bungalovima. Ponekad je za sina najuzbudljiviji deo kampa kada zajedno sa ocem podigne šator da u njemu zajedno prespavaju.
Na kampu se organizuju radionice, odnosno grupe za diskusiju koje vodi stručno osoblje i u kojima svi učestvuju. Teme su svaki put drugačije i prilagođene su učesnicima kampa. Teme koje su obrađivane do sada su: „Dobar otac”, „Loš tata”, “Komunikacija između oca i sina’, ”Kako pomoći dečaku da postane pravi muškarac”, ”Odgovornost oca u tinejdžerskom dobu deteta” i druge.
Tokom kampa očevi razmenjuju međusobna iskustva u odgajanju sinova ali i uče nove, vrlo praktične stvari koje im pomažu da budu uključeniji u porodični život.
Sportske aktivnosti zauzimaju važno mesto u našem programu. Svako jutro započinje zajedničkom gimnastikom a preko dana na raspolaganju su stoni tenis, bilijar, tereni za mali fudbal, košarku i odbojku.
Hotel „Termal“ u Vrdniku nalazi se u velikoj blizini pa učesnici kampa mogu da koriste hotelski otvoreni ili zatvoreni bazen sa termalnom vodom.
Pored sporta, razne smešne igre doprinose dobroj i opuštenoj atmosferi.
Prava avantura i pravi „hit” poslednjeg kampa je Paintball koji su očevi i sinovi igrali u gustim šumama Fruške Gore, kao i lov na rakove u obližnjem Lazinom viru.
Uveče, na otvorenom, održava se prava bioskopska projekcija sa adekvatnim filmom. Poslednje veče priređuje se velika logorska vatra na kojoj se spremaju veoma ukusne kobasice!
Da, očevi su potrebni! Ovaj kamp je odlična prilika da se očevi na kreativan i zanimljiv način aktivno uključe u živote svojih sinova.
Vidimo se zadnje nedelje juna.
Dobrodošli!

Komentari

„Pored svih svakodnevnih obaveza jednostavno ne stižemo da provedemo zajedno dovoljno kvalitetnog vremena. Zato je kamp"Očevi i sinovi " za mene bio poseban doživljaj. Ta tri dana bio sam fokusiran samo na svog mlađeg sina Stefana. Nekako smo se posebno zbližili za to vreme. Spavanje u šatoru, vreće za spavanje, iznenadna oluja u sred noći, logorska vatra, dugi razgovori o svemu bez prekidanja i bez mobilnih telefona, sport... Za samo tri dana sam upoznao novog Stefana. Šta da kažem osim da jedva čekamo da ponovo odemo na kamp."
Draško

"... Bilo je strava!!! Najviše mi se svidelo to što sam bio sa mojim tatom sam na kampovanju. Strava je bilo to što smo spavali zajedno u šatoru. Tata mi je pričao priče iz vojske pre spavanja, dok smo ležali u vojničkim vrećama. Tata me je učio kako se postavlja šator, o čemu da vodim računa kada sam u prirodi i mnoge druge stvari. Jedne noći nas je probudila oluja i kiša. Malo sam se uplašio ali tata je izašao i dotegnuo šator da nam ga vetar ne sruši. Mnogo mi je bilo lepo. Puno smo pričali. Pričali smo i o nekim stvarima o kojima nismo pričali ranije. Neću nikada zaboraviti vreme koje sam proveo sa mojim tatom na kampu "Očevi i sinovi". Ta tri dana tata je bio samo moj. Jako bi voleo da idemo ponovo."
Stefan

„Na kampu sam bio sa dva sina. Naš odnos posle kampa nikada više nije bio isti. Mnogo je dublji, prisniji i mnogo smo otvoreniji u razgovoru. Sigurno idemo i ove godine.“
Miroslav

„Nema mame, nema sestre, uživancija. Najviše mi se svidela igra ko će pre da popije "pivo" ja ili tata (sok u pivskoj flaši sa cuclom na vrhu). Naravno, ja sam pobedio! Lakše komuniciram sa tatom i bratom, imamo više vremena samo za nas.“
Denis

„Strašno mi se svidelo da sa tatom budem tim u raznim igrama. Veliki spektakl je bio fudbal „Očevi protiv sinova“, izmorili smo ih i pobedili. Odlazak u šumu je bio poseban doživljaj a tek kobasice na žaru...
Filip


 
 
 
postavite pitanje
web design by Zokara